Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

VS Банк

Понеділок, 18 вересня 2017, 13:25

Сергій Тігіпко хоче купити російський VS Банк

VS Банк

VS Банк зареєстрований у Львові, 99,9% його акцій належить Сбербанку Росії, ще 0,1% – впливовим львів'янам.

Про це повідомляють "Українські новини", посилаючись на Антимонопольний комітет України.

23 серпня Сергій Тігіпко подав заяву в АМКУ про надання йому дозволу на опосередковане придбання частки в статутному капіталі VS Банку.

Наразі його заява перебуває на розгляді.

У Нацбанку підтвердили, що 28 серпня від громадянина України було подано документи на опосередковану купівлю 99,9% акцій VS Банку.

"Зараз всі отримані документи для узгодження придбання істотної участі у "Віес Банку" (VS Банк) зареєстровані й перебувають на розгляді. За результатами розгляду громадськість буде поінформовано додатково", –повідомили в Нацбанку.

Відповідно до законодавства, Національний банк розглядає документи протягом трьох місяців від дня їх отримання.

Зазначимо, що наразі 99,9% акцій VS Банку опосередковано належить Сбербанку Росії. Станом на 1 липня VS Банк за розміром активів займав 28-е місце (3,6 млрд гривень) серед 88 діючих банків України.

Додамо, Сергій Тігіпко є власником ТАСкомбанку і страхової групи ТАС.

Нагадаємо, 16 березня президент Петро Порошенко затвердив санкції щодо декількох російських банків, серед який був й ПАТ "ВіЕс Банк" (VS Банк). Цей банк зареєстрований у Львові, його акціонерами є "Сбербанк Росії" та 15 впливових львів'ян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.