Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

ПЕН-клуб у Львові

Понеділок, 18 вересня 2017, 15:09

Світлана Алексієвич не приїде на Міжнародний конгрес ПЕН-Клуб

ПЕН-клуб у Львові

У Нобелівської лауреатки недуга.

Сьогодні на прес-конференції з нагоди відкриття 83-го Конгресу Міжнародного ПЕН-клубу у Львові це сказав президент Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Микола Рябчук, повідомляє кореспондент Варіантів. Вчора білоруська писменниця Світлана Алексієвич сповітила організаторів конгресу про те що не зможе приїхати до Львова.

"Нас це дуже засмутило, нам прикро. Я не уповноважений розкривати причину недуги, – вона мені не доручала цього робити. Але можу запевнити, що це дуже серйозна хвороба", – сказав письменник.

Рябчук додав, що Світлана Алексієвич передавала свої вибачення.

Також Микола Рябчук повідомив, що заходи публічні події конгресу перекладатимуть не лише офіційними мовами ПЕН-клубу (іспанська, французька, англійська), а й українською, так як у програмі конгресу багато відкритих заходів. Наприкінці прес-конференції Микола Рябчук представив французьке видання книги українського кінорежисера з Криму, який засуджений у Росії, Олега Сенцова.

Зазначимо, темою цьогорічного конгресу буде "Відстоювання правди у добу пропаганди". Львів є першим містом в Україні, яке прийматиме Конгрес Міжнародного ПЕН-клубу.

Довідка: ПЕН-клуб (International PEN, PEN Club) — міжнародна неурядова організація, яка об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів. Вона акцентує увагу на ролі літератури в розвитку взаєморозуміння і світової культури; бореться за свободу слова та права людини.

ПЕН-клуб є неполітичною, недержавною організацією, яка перебуває в формальних консультаційних зв'язках з ЮНЕСКО і має спеціальний консультативний статус в Економічній і Соціальній Раді ООН.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.