Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 19 вересня 2017, 14:05

Облрада Львівщини відтермінувала розгляд щодо утворення Червоноградської ОТГ

Львівська облрада

Проти входження у Червоноградську ОТГ виступили мешканці Соснівки.

Про це сьогодні заявив на брифінгу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, повідомляє кореспондент Варіантів із сесії Львівської обласної ради.

За словами Олександра Ганущина, для того, щоб не входити у склад Червоноградської об'єднаної громади, місто Соснівка має отримати право на вихід із підпорядкування Червонограду.

Більше того, аби Соснівка могла вийти зі складу Червоноградської ОТГ, Верховна Рада має прийняти ще ряд законів щодо децентралізації.

Ганущин додав, що поки ці закони не будуть ухвалені, обласна рада не розглядатиме зміни до перспективного плану про утворення Червоноградської ОТГ.

Нагадаємо, сьогодні вранці під стінами Львівської обласної ради мешканці міста Соснівка протестували проти приєднання міста до Червоноградської ОТГ.

Загалом на Львівщині створено 32 об’єднані територіальні громади. У 25 із них уже проведені перші вибори. Це сьомий показник по Україні. А восени у восьми ОТГ Львівщини стартують перші вибори.

Ознайомитися з переліком рекомендаційних перспективних адміністративних центрів спроможних територіальних громад від уряду можна тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.