Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

площа Петрушевича

Середа, 20 вересня 2017, 11:13

Облрада Львівщини просить у держави кошти для спорудження пам'ятника Петрушевичу

площа Петрушевича

Львівські депутати звернулися до президента та Верховної Ради з проханням проголосити 2018 та 2019 роки Роком ЗУНР та Соборності України.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора, під час сесії Львівської облради, депутати прийняли звернення до Президента України та Верховної Ради щодо проголошення 2018 року Роком ЗУНРу, а також 2019 року – Роком Соборності України.

Це звернення підтримали 59 депутатів.

Як йдеться у зверненні, у 2018 році Україна відзначатиме 100-річчя із часу створення Західно-Української Народної Республіки, відтак, для збереження української історії потрібно відзначити заснування ЗУНР та Соборності України.

Зокрема, депутати просять проголосити 2018 рік на Україні Роком ЗУНРу, а 2019 рік – Роком Соборності України, та передбачити в держбюджеті кошти для кількамовного видання про історію ЗУНР та Соборності України;

Також депутати закликають встановити у Львові пам’ятник президентові ЗУНР – Євгенові Петрушевичу на площі Петрушевича і передбачити організацію та проведення інформаційних, науково-пізнавальних, культурних та інших заходів.

Нагадаємо, ще у липні Львівська облрада вирішила підготувати це звернення.

Додамо, у травні облрада оголосила 2017 рік роком Української повстанської армії та головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.