Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Консульство Молдови

Четвер, 21 вересня 2017, 16:06

У Львові відкрили консульство Молдови

Консульство Молдови

Дипустанова обслуговуватиме консульський округ, в який входять три області Західної України.

Сьогодні у Львові на вулиці Коновальця, 54 відкрили почесне консульство Республіки Молдова, – про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Це перше консульство Молдови у Західній Україні, та друге (після почесного консульства у Вінниці) по всій Україні. Львівське консульство обслуговуватиме консульський округ до якого входять Львівська, Тернопільська і Рівненська області. Почесним Консулом Молдови у Львові призначено колишнього заступника голови Львівської облдержадміністрації Володимира Губицького

За словами Надзвичайного і Повноважного Посла Молдови в Україні Руслана Болбочана у Львівській області є відомі та популярні серед молдаван курорти: Східниця, Моршин, Трускавець, яким вони надають перевагу при виборі місць відпочинку та оздоровлення. Також він додав, що зустрічався у Львові з представниками бізнесу:

"Близько тридцяти компаній з Львівської області планують втілювати бізнес-рішення з Республікою Молдова. Ми плануємо в наступному році провести у Львові бізнес-форум. Його проведуть за підтримки Почесного консульства, що стане своєрідним мостом між Львівщиною, Західними областями і Молдовою. Наші торгово-економічні, культурні відносини стануть міцінішими."

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.