Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

субсидії

exo.in.ua

П'ятниця, 29 вересня 2017, 11:12

На компенсацію за зекономлену субсидію претендують 1,7 млрд українців

субсидії

Однак у цьому році сума субсидій для деяких категорій населення може зменшитися.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив віце-прем'єр міністр України Павло Розенко, у цьому році українці вперше отримають від попереднього опалювального сезону монетизацію економії коштів за рахунок економії на субсидіях.

"Початок монетизації стартував в цьому році. В цьому році люди вперше отримають від попереднього опалювального сезону монетизацію економії коштів, які вони отримували за рахунок економії на субсидіях", – зазначив заявив Павло Розенко.

За його словами, станом на сьогодні складено списки громадян, які претендують на монетизацію суюсидій, це близько 1 млн 700 тисяч сімей. Також він додав, що цьогоріч очікується зменшення суми субсидій для деяких категорій громадян.

"Ми очікуємо, що кількість субсидій все ж зменшиться і, можливо, сума субсидій трошки зменшиться для деяких категорій громадян, так як рівень заробітних плат в Україні суттєво зріс. Це пов'язано з збільшенням мінімальної заробітної плати до 3,2 тисяч гривень. У категорії пенсіонерів ми істотних змін не будемо передбачати", – наголосив Павло Розенко.

Нагадаємо, уряд планує перейти до повної монетизації пільг в Україні з 2018 року. А з кінця жовтня й до початку листопада в Україні розпочнеться виплата компенсації зекономленої субсидії.

Для її отримання необхідно написати заяву.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.