Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Школа-інтернат для глухонімих

П'ятниця, 29 вересня 2017, 13:25

Облрада Львівщини призначила службові розслідування у трьох комунальних закладах

Школа-інтернат для глухонімих

А до кінця листопада звільнять директорів кількох таких закладів у області.

Сьогодні під час засідання робочої групи обласної ради з питань моніторингу стану комунальних закладів Львівщини заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк у коментарі журналістам повідомив, що за підсумками перевірок призначено службові розслідування.

Станом на сьогодні тривають службові розслідування у трьох закладах: школа-інтернат Марії Покрови для глухонімих у Львові, навчально-реабілітаційний центр "Оберіг" та  КЗ ЛОР "Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму".

Найбільше запитань у навчально-реабілітаційних закладах є щодо харчування дітей, а у Львівському обласному центрі краєзнавства, екскурсій і туризму – неефективне використання майна. 

Ці службові розслідування проводить департамент освіти Львівської ОДА.

"Вже перевірено бьільше сорока закладів, інформацію щодо усіх перевіркок підсумують до кінця листопада, аби встигнути до прийняття бюджету області в грудні", – зазначив Володимир Гірняк.

За його словами, наразі комісія найбільше перевірила соціальні заклади, заклади медицини і культури. Як пояснив посадовець, завдяки перевіркам можна зекономити бюджетні кошти, які спрямовують на утримання закладів та їх розвиток:

"Якщо умовно на культуру буде виділятись 100 мільйонів гривень, а ми знатимемо, що можна зекномити на чомусь, скажемо, що виділяємо 90 мільйонів, а решта, 10 мільйонів, піде на ту саму культуру, але на її розвиток. Що значить розвиток? Відремонтувати фасад будівлі, купити книги чи музичні інструменти?".

Гірняк також відкинув припущення керівників закладів у ймовірній приватизації тих закладів, у яких відбулись перевірки. Він повідомив, що до кінця листопада буде звільнено директорів кількох закладів.

"Єдине правило, яким будемо керуватись при перевірках: ми не попереджатимемо керівників закладів до яких їдемо, - тоді буде зховсім інша картина," – наголосив Володимир Гірняк.

Нагадаємо, Львівська облрада планує вирішити питання із діяльністю комунальних закладів до кінця 2017 року.

Робоча група облради, яку очолює Володимир Гірняк, з липня цього року проводить моніторинг роботи бюджетних установ області, щоб перевірити чи ефективно використовуються бюджетні кошти та чи немає зловживань зі сторони керівництва комунальних закладів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.