Зміст статті

2 жовтня 2017Петро Яцишин

Пізнавати знаки

Розмова з людьми з обмеженими можливостями, які працюють у компанії Фуджікура Аутомотів Україна Львів.

Варіанти продовжують знайомитися з працівниками компанії Фуджікура. І сьогодні наша розповідь про особливих працівників – людей з обмеженими можливостями, які є лідерами у своїй роботі.

Таких у компанії працює сорок осіб. Їх тут дуже цінують і люблять, а вони натомість стараються досягти якнайкращих результатів у роботі і запрошують на роботу таких, як вони.


Владислав Шамраєнко, лідер лінії виробництва

Я працюю лідером, керую бригадою працівників і стараюся зробити так, щоб бригада виконувала всі поставлені перед нами завдання. Пильную за порядком у бригаді і сумлінністю. Мені дуже подобається. Я працював і на багатьох інших роботах, і на роботах за спеціальністю диплому, але переважно для людей з вадами слуху робота є важкою.

А тут побачив, що є вакансія у міжнародній компанії і вирішив спробувати. Відтак, працюю вже тут другий рік. Хоча родом я з Сум, але приїхав до Львова в гості, полюбив це місто, тут і залишився. Мало того, привів на роботу в компанію і свого племінника  Валерія, він також, на жаль, з вадами слуху.


Валерій Шамраєнко, оператор лінії виробництва

Мені працювати надзвичайно легко і просто. Скоро вже був пів року як я тут працюю. До цього часу я працював на схожому підприємстві, але мені там не сподобалося і я попросив свого дядька Владислава, щоб допоміг мені влаштуватися на роботу в компанію Фуджікура.

Тут умови праці хороші – робоче місце комфортне, доїзд на роботу, харчування тощо. На попередній роботі такого не було.


Владислав Шамраєнко, лідер лінії виробництва

Це правда. Людей з вадами слуху в нашій країні не дуже приймають і сприймають як здорових нормальних людей. Це не заслужено. Ми такі ж, як усі люди і в нас мають бути рівні права. А нечуючим, на жаль, часто дають низькосортну важку роботу. А по-друге, ніхто не хоче брати на себе відповідальність.

Але ми працюємо на рівні зі здоровими людьми, ми дуже сильні в роботі і дуже добре працюємо. Здорові можуть кар'єрно рости, але ми так само можемо розвивати свою кар'єру. І дякуємо компанії Фуджікура, що вона нам дає цю можливість і підтримує.


Володимир Сиваш, провідний оператор

Я родом з міста Запоріжжя. У компанії працюю також другий рік, побачив рекламу компанії в магазині і вирішив прийти спробувати. І от я вже працюю полівалентом на лінії виробництва. Це означає, що я вмію виконувати будь-яку операцію і можу замінити будь-яку людину.


Владислав Шамраєнко, лідер лінії виробництва

Так, Володимир дуже вправний робітник. Ми були в числі перших десяти нечуючих працівників, які прийшли працювати на Фуджікуру. Спочатку навчання давалося важко і незвично. Але вже через місяць ми почали робити норму, показали ріст і зрозуміли, що можемо виконувати цю роботу і навіть дуже добре. Я би хотів, щоб тут було більше людей з вадами слуху, щоб не боялися сюди йти. Зрозуміло, що хто лінивий, то йому тут не місце. Але такі як ми, повинні тут бути і багато.

У моїй бригаді працює вісім нечуючих людей і сім чуючих. І ми нормально спілкуємося між собою. Звичайно, що є деякі речі не зрозумілі, але я говорю завжди тільки саме головне і в нас немає непорозумінь, немає конфліктних ситуацій.

Я, як керівник, думаю, що треба себе завжди тримати в руках, навіть коли ти злий, бо ситуації бувають різними і в людей бувають різні життєві непорозуміння вдома, в сім'ї. Інколи вони приходять втомлені чи надто збуджені. До усіх має бути окремий підхід і ми його знаходимо.


Андрій Бабяк, оператор лінії виробництва в бригаді Владислава (чуючий)

Нам дуже добре працюється разом. Ніколи немає ще не було непорозумінь. Розуміємо все, так би мовити, з пів слова. Ну а вже коли трапляються важчі ситуації, то звичайно, що через перекладача.


Марія Дудар, операторка лінії виробництва в бригаді Владислава (нечуюча):

Владислав – відмінний керівник. Вміє все добре пояснити, показати. Ми його усі дуже любимо. Працювати в компанії нам просто, я не маю одних незручностей, дуже задоволена.


Владислав Шамраєнко, лідер лінії виробництва

Запрошуємо усіх на роботу. Не бійтеся приходьте і обіцяємо, ви для себе тут знайдете місце. Я люблю сюди приходити на роботу. Але маю і захоплення поза нею – з дружиною любимо активно відпочивати, ходити в ліс по гриби, я ще дуже люблю рибалку. Радий, що в моєму житті все так добре склалося.

Компанія Фуджікура запрошує до своєї команди ініціативних, цілеспрямованих, активних та працювитих людей. Звертайтеся за телефонами 063 202-4001, 097 126-9769, 066 105-0008, 095 092-0390. Будемо раді Вас бачити.

Автор: Петро Яцишин

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.