Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Середа, 4 жовтня 2017, 10:18

Семеро нардепів з Львівщини не голосували за нову пенсійну реформу

нардепи з Львівщини

Верховна Рада прийняла пенсійну реформу.

Вчора Верховна Рада прийняла законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій". Це рішення підтримали 288 народних депутатів.

Зокрема, йдеться про збільшення з 1 жовтня 2017 року мінімального розміру пенсії до 1452 грн, відновити з жовтня виплати пенсій працюючим пенсіонерам, провести перерахунок пенсій, надбавок з урахування прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, запровадити єдині правила призначення пенсій.

Також з 1 січня 2018 року право на пенсію за віком у 60 років матимуть ті громадяни, у яких є 25 років страхового стажу, а мінімальний страховий стаж щорічно буде збільшується на один рік, доки не сягне 35 років у 2028 році.

У 63 роки на пенсію можуть виходити ті особи, які мають 15 років страхового стажу на 1 січня 2018 року, проте які не мають 25 років. Із 2018 року в 65 років вийти на пенсію зможуть ті особи, які на 1 січня 2019 року матимуть від 15 до 16 років страхового стажу.

Особам, у яких не буде 15 років страхового стажу, призначатиметься державна соціальна допомога після досягнення 65 років.

Крім того, пропонується ліквідувати пенсії за вислугу років, залишивши пільговий вихід на пенсію лише для деяких категорій населення, зокрема: працівників зі шкідливими та важкими умовами праці, людей з інвалідністю, матерів, які виховали п’ятьох дітей, та інвалідів з дитинства (у 50 років); військових (55 років за 25 років стажу).

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка), Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка), Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Михайло Бондар (Народний фронт), Микола Величкович (Народний фронт), Ігор Васюник (Народний фронт), Микола Кадикало (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Михайло Хміль (Народний фронт), Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Тарас Батенко (позафракційний),  Богдан Матківський (позафракційний), Остап Єднак (позафракційний), Андрій Парубій (позафракційний), Олег Мусій (позафракційний), Ганна Гопко (позафракційна),  Олег Лаврик (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч),  Сергій Кіраль (Самопоміч).

Були відсутні: Дмитро Добродомов (позафракційний), Володимир Парасюк (позафракційний), Тарас Козак (Опозиційний блок), Любомир Зубач (Самопоміч).

Утрималися: Ігор Шурма (Опозиційний блок), Олег Березюк (Самопоміч), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.