Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 5 жовтня 2017, 15:19

Львів виплатить фірмі 20 мільйонів за автобуси, придбані ЛАЗом до Євро-2012

Львівська міськрада

Львівські депутати погодили відшкодування ТзОВ "Оптимум Фактор" 20 млн грн, які заборгував фірмі ліквідований ЛАЗ.

Сьогодні під час сесії Львівської міської пради депутати погодили підписання меморандуму про співпрацю між ТзОВ "Оптимум Фактор", АТП № 1, "Львівтеплоенерго" та "Львівводоканал". Це рішення підтримали 45 депутатів.

Йдеться про відшкодування 19,5 млн грн заборгованості перед ТзОВ "Оптимум Фактор" за придбання уже ліквідованим ТОВ "Львівські автобусні заводи" нових автобусів до Євро-2012.

Як заявила директор юридичного департаменту міськради Гелена Пайонкевич, у 2009-2010 році Львівська міська ради придбала у Львівського автобусного заводу 32 автобуси на 53,7 млн грн.

Станом на сьогодні відкрито 4 виконавчі провадження про стягнення коштів з АТП-1 за ці автобуси.

"ТзОВ "Львівські автобусні заводи" уклало договір-факторингу з факторинговою компанією "Оптимум фактор". Станом на зараз зафіксована заборгованість АТП-1 в 28 млн грн. З них виконавчою службою було стягнуло 5 млн грн для погашення заборгованості із заробітної плати колишнім працівникам автобусного заводу. Компанія пропонує погасити 3,6 млн грн заборгованості однією з філійованих структур автобусного заводу перед нашим комунальним підприємством "Теплоенерго", і також 360 тис грн заборгованості перед "Львівводоканалом". Ми маємо сплатити 19 млн грн", – додала Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, як встновили правоохоронці, незаконний продаж майна Львівського автобусного заводу був здійснений на основі підробленого рішення господарського суду Києва.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.