Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Парасюк

Середа, 11 жовтня 2017, 12:36

Руки Кремля тягнуться до Парасюка за перфоменс у консульстві Росії у Львові

Володимир Парасюк

Слідчий комітет Росії заявляє, що встановив причетність чотирьох громадян України до нападів на диппредставництва РФ у Києві та Львові протягом 2014-2016 років.

Про це повідомяє Інтерфакс-Україна.

У Слідчому комітеті Росії додають, що громадяни України заочно заарештовані й оголошені в міжнародний розшук, повідомила офіційний представник СКР Світлана Петренко.

"На підставі зібраних слідством доказів, зокрема відеозаписів, отриманих із відкритих джерел, та результатів судових експертиз, винесено постанови про притягнення зазначених осіб як обвинувачених у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (напад на установу, яка користується міжнародним захистом)", – сказала Світалана Петренко сьогодні "Інтерфаксу".

За її словами, обвинувачення заочно пред'явлено українцям Володимиру Романцову, Олексію Бакаю, Володимиру Назаренку та народному депутату Володимиру Парасюку.

"Зазначені особи оголошені в міжнародний розшук, і за клопотанням слідства суд стосовно них заочно обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту", –  додала Світлана Петренко.

За даними російського слідства, Володимира Романцова, Олексія Бакая та Володимира Назаренка обвинувачують у нападі в 2014 році на посольство РФ у Києві, умисному псуванні майна російської дипмісії, а Володимира Назаренка також – у нарузі над державним прапором РФ.

"Слід зазначити, що українські правоохоронні органи за зазначеними фактами злочинів тривалий час здійснюють власні розслідування, в результаті яких досі нікого до кримінальної відповідальності не притягнуто", – наголосила представник СКР.

За її словами, попри те, що українська сторона фактично відмовила у виконанні запитів російського слідства про правову допомогу, Слідчий комітет продовжує активну роботу зі встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, що брали участь у зазначених нападах на російські закордонні заклади.

Володимир Парасюк, вважають у СКР, брав участь у нападі у березні 2016 року на Генконсульство РФ у Львові і причетний до наруги над державним прапором Росії.

Народний депутат надав коментар виданню "Обозреватель" з цього приводу:

"Я не перший і не останній проти кого вони будуть застосовувати такі дії. Не потрібно акцентувати на цьому увагу. Жити далі. Я у Росію їхати не збираюся. Відносно міжнародного розшуку? Подивимося, що вони зроблять далі, в які інстанції вони подаватимуть документи."

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.