Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ТРЦ «Victoria Gardens»

Прес-реліз,   Понеділок, 16 жовтня 2017, 20:09

Рейдери добиваються скасування судового рішення, яким визнано незаконним захоплення ТРК «Victoria Gardens»

ТРЦ «Victoria Gardens»

Львівський апеляційний господарський суд 17 жовтня продовжить розгляд апеляції на рішення суду першої інстанції, яким зупинено рейдерське захоплення прав власності ТРК «Victoria Gardens».

Екс-директор ТОВ «Фенікс-Капітал» громадянин Туреччини Оджаклі Айтач спільно з громадянами України фіктивними покупцями ТРЦ Петром Бігуном (екс-слідчий прокуратури Києва) та Юрієм Губіним (екс-працівник СБУ та податкової міліції) намагаються незаконно захопити підприємство на підставі підроблених у Туреччині довіреностей та договору купівлі-продажу.

15 вересня дана група осіб здійснила чергову спробу захоплення ТРК «Victoria Gardens», вступивши в змову з державним реєстратором Київської обласної філії КП «Центр державної реєстрації» А. Петрик.

Остання незаконно на підставі підроблених довіреностей внесла зміни до державних реєстрів, згідно з якими замість компанії «GLOBCON LIMITED» засновниками ТОВ «Фенікс-Капітал» вказано Бігуна, а керівником товариства – замість чинного директора ТРЦ «Victoria Gardens» Євгенія Короля записано Оджаклі.

За фактом підроблення документів в Україні і в Туреччині порушені кримінальні провадження.

У Туреччині правоохоронці затримали спільників Оджаклі Айтача, а його самого оголосили в розшук. Натомість в Україні триває досудове розслідування.

Власники ТРК «Victoria Gardens» з приводу незаконних дій державного реєстратора звернулись до Мінюста. Відбулось два засідання антирейдерської комісії Міністерства юстиції, які, однак, не дали належної правової оцінки дій Петрик. На засіданнях було озвучено, що Петрик є фігурантом гучних справ, пов’язаних із захопленням юридичних осіб по всій Україні. У держреєстрах можна знайти понад 40 рішень у адміністративних справах, за позовами до державного реєстратора Петрик.

За відсутності реакції з боку уповноважених державних структур України на факти порушення конфлікт може вийти на рівень міждержавних турецько-українських стосунків.

Нагадаємо, ТРЦ «Victoria Gardens» належить ТзОВ «Фенікс-Капітал». Власником останнього є компанія Ґлобкон<Лімітед», (Англія та Уельс), заснована громадянами Туреччини Бураком Башлілару та Хазінедароглом Юміт Сюлейманом.

ТРЦ «Victoria Gardens» - найбільший торгово-розважальний комплекс Західної України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.