Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

світлофор

4vlada.com

Вівторок, 17 жовтня 2017, 13:18

На Сихові вимагають зменшити кількість світлофорів

світлофор

Львів'яни просять зменшити кількість світлофорів на проспекті Червоної Калини, які додатково встановили через трамвай на Сихів.

Відповідну електронну петицію зареєстрували на сайті Львівської міської ради.

У четвер, 12 жовтня, Юрій Карвацький зареєстрував петицію "Зменшення кількості світлофорів та внормування руху на Сихові".

У ній автор просить міську раду промоніторити потік людей та рух трамваїв по проспекту Червоної Калини, оскільки встановлені світлофори ускладнюють рух транспорту, особливо у час-пік.

"Знаємо, що є такі пішохідні переходи, в яких є менша інтенстивність руху пішоходів, відповідно, тільки-но рух транспорту на попередньому світлофорі розпочався, як вже знову потрібно зупинятись і довго чекати. Це коли ми говоримо не про час-пік", – йдеться в петиції.

"Коли приходить час-пік, колона автомобілів може сягати від повороту на Іскру (біля Церкви Різдва Пресвятої Богородиці) і аж до виїзду з моста (перед зупинкою "верхній Шувар"). Через такі тягучки є проблемно виїжджати з дороги, яка веде від сихівського лісу (вул. Хоткевича). Прошу про моніторинг цієї території та прийняття заходів задля покращення руху в цьому районі", – наголосив автор петиції.

Зазначимо, нові світлофори встановили на Сихові, зокрема на проспекті Червоної Калини, аби організувати рух транспорту у зв'язку з продовженням трамвая №8 до Санта-Барбари. Вони почали працювати орієнтовно наприкінці серпня.

Варіанти підрахували, що лише на відрізку від Шувару до повороту на вулицю Скрипника (4-а міська поліклініка) і в сторонньому напрямку загалом є 11 світлофорів (5 світлофорів від Шувару до повороту на вулицю Скрипника та ще 6 – у зворотньому напрямку).

Саме на цій частині дороги щодня вранці та ввечері є найбільші затори.

Станом на сьогодні петицію, зареєстровану Юрієм Карвацьким, підписали 17 осіб. Для того, аби її розглянула міська рада, потрібно зібрати 500 підписів. Підписатись під петицією можна ще протягом 55 днів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.