Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЗНО

Середа, 18 жовтня 2017, 12:44

ЗНО-2018: все, що потрібно знати львівським випускникам

ЗНО

Наступного року у ЗНО з іноземних мов додають аудіювання, а дійсними будуть сертифікати тестувань 2016, 2017 та 2018 років. 

Про це сьогодні повідомила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Основна сесія ЗНО на Львівщині стартує 22 травня і завершиться 13 червня 2018 року. Реєстрація триватиме з 6 лютого до 19 березня.

"Починаємо ЗНО 22 травня. Найбільше тестування, з української мови і літератури, відбудеться 24 травня. А далі відповідно до графіка інші предмети. Це є основна сесія. Також з 2 до 11 липня буде додаткова сесія ЗНО, на яку реєструватимуться окремі категорії: ті, що навчаються за кордоном, ті, що хворіють тощо", – розповіла Лариса Середяк.

Кожен абітурієнт матиме змогу скласти ЗНО не більше, ніж із 4 предметів. Обов'язковими до складання є тестування з української мови та літератури, а також із математики й історії України (за вибором). Загалом у 2018 році в переліку предметів, з яких можна здавати ЗНО, є 11 предметів.

Як зауважила Лариса Середяк, наступного року дійсними будуть сертифікати ЗНО за 2016-й, 2017-й та 2018 роки. Відтак випускники минулих років і студенти, які хочуть здобувати новий фах, зможуть при подачі документів комбінувати сертифікати ЗНО за останні три роки.

"Важливою особливістю ЗНО 2018 року є те, що на тестуванні з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська) буде введено аудіювання. Тому сертифікати з іноземних мов будуть дійсними лише у 2018 році. Якщо результати з інших предметів при вступі можна поєднати, то з результати ЗНО з іноземних мов - ні. Не можна порівнювати результати 2018 року з іноземної мови, коли буде аудіювання, із результатами 2016 року", – пояснила Лариса Середяк.

За її словами, через запровадження аудіювання під час тестування з іноземних мов освітяни Львівщини працюють над тим, аби забезпечити школи необхідною технікою.

"Відповідно до умов прийому до 31 грудня вищі навчальні заклади мають підготувати і опублікувати на своїх сайтах правила прийому. Вони мають відповідати умовам прийому, проте можуть мати певні особливості, оскільки виші мають автономію. Тому детальніше щодо умов прийому у 2018 році ми зможемо говорити вже ближче до грудня-січня", – додала Лариса Середяк.

Зазначимо, проходження ЗНО з української мови та літератури є обов'язковим для студентів профтехучилищ та вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, які у 2018 році здобувають повну загальну середню освіту, аби результат можна було зарахувати як державну підсумкову атестацію (ДПА) з української мови.

Також результати ЗНО з трьох предметів: української мови і літератури (українська мова), з математики або історії України (період ХХ - початок ХХІ століття) та третього предмета з переліку предметів ЗНО за вибором випускника зараховуватимуть як результати ДПА для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів.

Нагадаємо, цьогоріч львівські абітурієнти найкраще здали ЗНО з української мови та історії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.