Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вернісаж

photo-lviv.in.ua

Четвер, 19 жовтня 2017, 17:55

Міськрада Львова виділила 130 тисяч на розкопки поблизу Вернісажу

Вернісаж

Наступного тижня на території львівського Низького замку стартують археологічні дослідження.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила начальник управління охорони історичного середовища міської ради Лілія Онищенко, наступного тижня науково-дослідний центр «Рятівна археологічна служба» розпочне роботи на території Низького замку, що знаходиться між вул. Низький замок, вул. Театральною, вул. Лесі Українки та пр. Свободи у Львові.

«Зараз розпочнуться дослідження на території Низького замку. Договір підписано на суму 130 тис грн. Територія Низького замку – це дуже цікава ділянка. Ми хотіли б знайти там фрагменти церкви св. Катерини, про яку всі говорять, але ніхто точно не знає, де вона була розташована», – наголосила Лілія Онищенко.

Археологічні дослідження триватимуть місяць, площа досліджень становить 30 кв.м, а глибина – 5 м.

Зазначимо, перша згадка про Низький замок датується 1292 роком. Замок був побудований князем Левом, сином Данила Галицького, в 1270-х роках, і згодом саме сюди перенесли княжий двір з Високого замку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.