Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Нижанковичі

Понеділок, 23 жовтня 2017, 10:20

Пункт пропуску Мальховіце-Нижанковичі планують відкрити за три роки

Нижанковичі

Загалом Україна та Польща погодили відкриття ще чотирьох нових пунктів пропуску.

Про це повідомила прес-служба Верховної Ради України.

Як заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, перебуваючи з візитом на Львівщині, що будівництво пункту пропуску з Польщею Мальховіце-Нижанковичі планують завершити до 2020 року.

За його словами, на будівництво у бюджеті на наступний рік Польща заклала 100 мільйонів злотих (понад 700 мільйонів гривень).

Також на кордоні з Польщею заплановано відкрити ще такі пункти пропуску: Боберка-Смольник та Лопушанка-Міхновець на Львівщині, Адамчуки-Збережа на Волині та Лубня-Волосате на Закарпатті.

Станом на сьогодні на кордоні України з Польщею функціонує вісім автомобільних, один пішохідний та сім залізничних пунктів пропуску, на території Волинської області їх є шість, на території Львівської області – десять, на території Закарпатської області – немає жодного пункту пропуску.

Нагадаємо, як раніше наголосили в міністерстві внутрішніх справ Польщі, в бюджеті на 2018 рік заплановано 25 мільйонів злотих на інвестиції в пунктах пропуску на всьому кордоні з Росією, Білоруссю та Україною.

З цих грошей на інвестиції в нові об'єкти виділять 7 мільйонів злотих, а потрібно – 115 у перспективі на 2–3 роки. Відтак, з таким фінансуванням нові пункти пропуску на кордоні з Польщею збудують не раніше, ніж у 2033 році.

Водночас, на спорудження стіни з колючого дроту вздовж кордону з Україною та Білоруссю, щоб запобігти проникненню хворих кабанів на польську територію, уряд Польщі передбачив у бюджеті на 2018 рік 130 мільйонів злотих.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.