Петро Яцишин,  23 жовтня 2017

Андрій Оріховський: Немає нічого неможливого для людини з інтелектом

Розмова зі спеціалістом з розвитку персоналу компанії Fujikura Automotive Ukraine Lviv Андрієм Оріховським.

Варіанти продовжують знайомитися з працівниками компанії Фуджікура та запроваджують другу серію інтерв'ю з працівниками Фуджікури про соціальні, культурні, спортивні та інші цікаві проекти компанії.

Андрію, чим Ви займаєтеся на підприємстві, які Ваші основні обов'язки?

Працюю спеціалістом з розвитку персоналу, займаюся розробленням та проведенням тренінгових програм для офісних працівників. Фактично, це є корпоративний бізнес-тренер. Теми, над якими я працюю покликані вдосконалювати та розвивати професійні та ключові компетенції працівників. Зараз, до прикладу, працюю над такими тренінгами, як  ефективна презентація та навички публічного виступу,  ділова комунікація, розвиток емоційного інтелекту та інші.

Це так зване інтерактивне навчання, яке включає практичні вправи, ділові ігри, дискусії, письмові завдання тощо. Для прикладу, на одному з тренінгів є вправа з відеозаписом. Людина, перед камерою, може поводити себе по-іншому, ніж в реальному житті. В кінці тренінгу ми разом аналізуємо відео, не для того, щоб критикувати, а для того, щоб відкривати сильні сторони особистості.

Тобто, компанія навчає не лише, умовно кажучи, операторів, коли ті приходять на роботу на виробництво, а й активно займається, розвиває та навчає офісних працівників?

Саме так. Коли офісні працівники приходять на роботу, то для них вже є розроблена система вступної адаптації, яка складається з презентацій представників інших відділів. Таким чином ми знайомимо всіх з основини напрямками діяльності підприємства, що дає можливість налагодити комунікацію і покращити співпрацю між відділами та їх представниками.

Тому, кожен наш офісний працівник спочатку проходить навчання, що стосується загальної інформації щодо підприємства, а також безпосередньо відбувається навчання на робочому місці з наставником відповідно до профілю посади, а вже пізніше в процесі роботи передбачені тренінги для вдосконалення різних компетенцій.

А як Ви вивчаєте ефективність цих тренінгів?

Після кожного тренінгу у нас звісно надається зворотній зв'язок, як тренером так і самими працівниками. Це свого роду оцінка тренінгу – як  навчальна програма  допоможе розвиватися  на робочому місці, чи принесло почуте, під час навчання користь. Зараз в нас є така практика в усній формі, але зовсім скоро будемо впроваджувати у письмовій (це щодо внутрішніх навчань). Якщо ми говоримо про зовнішні тренінги, то іноді працівники навіть складають іспити. Приміром, як нещодавний тренінг для працівників фінансового відділу.

Розкажіть трохи про себе, де Ви всього цього навчилися?

Навчався у Тернопільському національному економічному університеті, де здобув диплом магістра з управління персоналу. Після закінчення університету у 2012 році працював у Києві в одному з художніх видань випусковим редактором трохи менше ніж два роки. Після цього працював в рідному місті в компанії з іноземними інвестиціями, на посаді спеціаліст з професійного навчання і за рахунок компанії мав можливість навчатися ще у бізнес-школі в Києві і отримав диплом бізнес-тренера. Саме з цього моменту почав активно займатись soft skills тренінгами.

У травні 2017-го  переїхав до Львова і почав працювати в компанії Фуджікура. Постійно прагну самовдосконалюватися, розвиватися і рухатися вперед. Отримав пропозицію роботи від Фуджікури і вона мене зацікавила, перш за все тому, що компанія нова, є більше можливостей для розвитку та кар'єрного росту. Крім того, я знаю, що робота в даній сфері саме для мене, це те, від чого я кайфую. Нові навчальні програми, презентації, зустрічі з цікавими людьми. Тут я почуваюся у своїй тарілці.

А як зазвичай Ви організовуєте свою роботу протягом дня?

Мабуть, як і більшість офісних працівників розпочинаю свій день з перегляду пошти і відповідей на мейли. Потім у нас проходять збори з керівником відділу HR кожного ранку, де ми звітуємо про виконану роботу і плани на майбутнє. Крім того відвідую багато зустрічей по вирішенню різноманітних завдань. Хочу сказати, що крім розробки нових тренінгів,  постійно вдосконалюю наявні. Додаю нові завдання, вправи, кейси. Час не стоїть на місці, потрібно встигати. Процес розробки і вдосконалення є постійним.

Крім того, цього року долучився до організації та проведення соціальних програм. Зокрема, до організації благодійного забігу "Щасливий кілометр", який компанія Фуджікура вже традиційно проводить у першу неділю вересня заради допомоги і збору коштів важкохворим діткам. Цьогоріч кошти збирали на великий хірургічний LED-світильник для операційної в дитячій лікарні "Охмадит", вартість якого становить понад 184 тисячі гривень. Особисно я подолав найбільшу дистанцію 7 кілометрів, тому маю честь долучатися до таких великих справ, які надихають і дають надію.

А чим ще гордитеся у своїй роботі?

Пишаюся людьми, які мене оточують. У нас дуже хороша команда, з якою мені випала нагода працювати. Пишаюся специфікою своєї роботи, яка дає мені можливість працювати і розвиватися, переймати досвід і ділитися ним. Це справді круто.

А чому варто йти на роботу у Фуджікуру?

Найголовнішими для компанії є її працівники. Це – наша основна цінність. Компанія дбає про своїх працівників і робить все можливе для їх комфортної роботи. Тому, хто дійсно хоче працювати, той буде працювати і отримувати винагороду за плоди своєї праці. В нас є дуже багато прикладів, коли людина прийшла на роботу простим оператором, а вже невдовзі стала бригадиром, лідером тощо. Немає нічого неможливого для людини з  інтелектом. Усіх запрошуємо спробувати власні сили і стати частиною великої сім'ї компанії Фуджікура.

А які маєте захоплення?

Взагалі їх два – це подорожі і біг. Коли надворі тепло намагаюся бігати двічі на тиждень, коли холодно – бігаю в спортзалі. І при кожній можливості люблю подорожувати. Це розширює твій кругозір, а особисто мене подорожі надихають й дарують багато неймовірних емоцій та зустрічей з цікавими людьми.

Компанія Фуджікура запрошує до своєї команди ініціативних, цілеспрямованих, активних та працювитих людей. Звертайтеся за телефонами 063 202-4001, 097 126-9769, 066 105-0008, 095 092-0390. Будемо раді Вас бачити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.