Львівський обласний лабораторний центр оприлюднив результати досліджень продуктів у ресторані "Панська чарка".
Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
За даними центру, вода у ресторані "Панська чарка" (вул. Винниченка, 3 у Львові), де отруїлися 25 відвідувачів, які харчувалися у ресторані з 14 до 16 жовтня, відповідає вимогам до води питної, призначеної для споживання.
Вміст нітратів в томатах, огірках, перці, салаті не перевищує максимальних рівнів, а у 12 працівників закладу Львівський обласний лабораторний центр не виявили стафілококу.
"Із 20 змивів бактерії групи кишкової палички знайдено в 1 – заварочному чайнику. У 5 взірцях: весільному торті, лососі слабосоленому, паштеті печінковому, шпондері запеченому, фарші м’ясному для приготування слойки виявлено бактерії групи кишкової палички та патогенний золотистий стафілокок. В буженині виявлені тільки бактерії групи кишкової палички. Бактерії роду "сальмонела" не виявлені", – йдеться у повідомленні Львівського обласного лабораторного центру.
Наразі ресторан тимчасово не працює, як у коментарі Варіантам розповіла головний спеціаліст відділу спалахів Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Лілія Михайлів, складено протокол на фізичну особу-підприємця Романишина О.Р., який орендує кухню в цьому ресторані.
Зазначимо, ресторан "Панська чарка" заснований товариством з обмеженою відповідальністю "Глинянська брама". Керівниками цього ТзОВ є Тарас Колодій – бізнес-партнер народного депутата Богдана Дубневича і дружина цього ж нардепа – Тетяна Дубневич.