Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сонячна електростанція

loda.gov.ua

Четвер, 26 жовтня 2017, 14:36

У сонячну електростанцію на Яворівщині вклали 149 мільйонів інвестицій

сонячна електростанція

Сьогодні у Яворівському районі офіційно відкрили нову сонячну електростанцію.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив директор сонячної електростанції Святослав Сачко, комплектуюче обладнання для електростанції ТзОВ "Енергопостач-Плюс" замовило в іноземних та українських виробників, а загальна потужність електростанції складатиме 20 МВт. Орієнтовна кількість виробленої електроенергії в рік – близько 6,5 млн кВт/год.

"Сонячна станція – це перший проект нашого підприємства. Загалом альтернативна енергетика – це дуже перспективна галузь, враховуючи політику стимулювання українського Уряду та встановлення "зеленого" тарифу. Очікуємо, що термін окупності цієї станції орієнтовно 4-5 років. Однак, згідно з законом, "зелений" тариф встановлений до 2030 року, відповідно планується продовжувати діяльність напрямку розбудови об’єктів ", – наголосив Святослав Сачко

За його словами, розмір вкладених інвестицій у електростанцію становить 149 млн грн, термін реалізації проекту – 1,5 роки. 

Зазначимо, ТзОВ "Енергопостач-Плюс" у 2016 році уже розпочало будівництво першої черги сонячної електростанції у селі Терновиця Яворівсього району Львівської області. Площа земельної ділянки забудови сонячної електростанції – 12 га.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.