Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

призовна кампанія

Середа, 1 листопада 2017, 16:22

Призовна кампанія: відтепер відсутність повістки не означає ухилення від призову

призовна кампанія

Українці призовного віку зобов'язані прийти до призовної дільниці навіть без повістки.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив сьогодні під час брифінгу заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Валерій Дендебера, відтепер українці призовного віку, навіть без повістки, зобов’язані з’явитися до призовної дільниці не пізніше, ніж за 10 днів з дня початку призову.

"Усіма призовними комісіями проводиться системна профілактично-роз’яснювальна робота про відповідальність призовників за порушення законодавства України щодо виконання військового обов’язку. На сьогодні зазначено 33 причини, за яких призовна комісія може надати громадянинові відстрочку від призову", – пояснив Валерій Дендебера.

Він додав, що за неявку у призовну комісію або військовоий комісаріат без поважних причин, передбачена адміністративна або кримінальна відповідальністб.

"Під час чергової призовної кампанії, що триває у жовтні-листопаді та квітні-травні, якщо призовник не отримав повістку, він зобов’язаний самостійно прибути до районної призовної дільниці, щоб з’ясувати свій статус відносно призову на строкову військову службу", – наголосив Валерій Дендебера.

Нагадаємо, цьогоріч призовна кампанія стартувала 2 жовтня і триватиме до 30 листопада 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.