Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вагові комплекси

Facebook В. Омеляна

Понеділок, 6 листопада 2017, 14:28

До кінця року в Україну надійдуть 78 габаритно-вагових комплексів

вагові комплекси

Сьогодні для Укртрансбезпеки поставили перші 26 габаритно-вагових комплексів, за допомогою яких на дорогах контролюватимуть тоннаж вантажівок.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

Укртрансбезпека отримала першу поставку із 26 габаритно-вагових комплексів, за допомогою яких в областях контролюватимуть вагу великогабаритного транспорту.

"Сьогодні ми презентували 26 нових пересувних габаритно-вагових комплексів, які вже незабаром роз‘їдуться по областях України пильнувати автошляхи. Це перша партія зі 78 комплексів, які були придбані на кошти, надані Міністерству Європейською Комісією. Решта машин має надійти до кінця року. Причому, це універсальні лабораторії, які фактично можуть здійснювати весь комплекс контрольно-дозвільних функцій транспортної інспекції і з наступного року буду обладнанні системою відеонагляду та зв'язку з центральними серверами Мінінфраструктури",  написав Володимир Омелян.

За його словами, вкладаючи кошти у ремонти доріг в Україні, потрібно також стежити, аби їх правильно експлуатовували.

"Якщо по щойно відремонтованій дорозі їде вантажівка в 60, 80 чи взагалі більше 100 тонн (було й таке), а за нею ще з десяток таких самих, то за лічені тижні дорога перетворюється на колію, йде тріщинами і за півроку стає розбитим шляхом. Такого більше не буде",  додав Омелян.

Зазначимо, габаритно-ваговий контроль в Україні запровадили у 2016 році. Тоді на дорогах працювало близько 25 старих комплексів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.