Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

відеоспостереження

Понеділок, 6 листопада 2017, 15:39

На сімох об'єктах у Львові встановлять відеокамери із аналітикою визначення номерних знаків

відеоспостереження

На встановлення нових камер відеоспостереження з бюджету Львова виділили 1,8 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нещодавно на в’їзді до Львова з київської сторони, зокрема на перехресті вул. Богдана Хмельницького, встановили перші камери відеоспостереження з аналітикою визначення номерних знаків автомобілів.

До кінця року у місті планують встановити групу таких камер ще на 7 об’єктах, на це з бюджету Львова виділили 1,8 млн грн.

"До кінця року на 7 об’єктах ми плануємо встановити ці камери відеоспостереження і зараз думаємо про наступний рік. У 2018 році плануємо великий об’єм робіт, адже хочемо перекрити всі в’їзди і виїзди в місто: вул. Городоцька, вул. Стрийська, вул. Кульпарківська. Станом на сьогодні у Львова встановлено понад 160 камер", – розповів директор ЛКП "Муніципальна Варта" Роман Хом’як.

Програмне забезпечення для камер з аналітикою визначення номерних знаків дозволяє брати розпізнані номери автомобілів, перевіряти їх по базі даних крадених машин і відправляти у разі порушення черговому інспектору консультаційного центру.

"Станом на сьогодні камери зчитують номерні знаки 5 країн: України, Польщі, Литви, Естонії та Росії. Пізніше цей список країн буде збільшуватися, адже ми дивитимемося по статистиці, які автомобілі у нас часто їздять",  зазначив заступник начальника управління інформаційно-аналітичної підтримки Головного управління Національної поліції у Львівській області Ігор Люш.

Нагадаємо, станом на жовтень 2016 року у Львові працювало 136 камер відеоспостереження, до 2020 року міськрада планувала встановити 1500 відеокамер у місті.

На початку 2016 року на купівлю 200 камер спостереження із міського бюджету передбачили 15 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.