Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Шеремета

Четвер, 9 листопада 2017, 21:19

В'ятровичу і Шереметі можуть заборонити в'їзд до Польщі

Святослав Шеремета

Наразі інформація неофіційна.

Керівник Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович та секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета можуть потрапити у "чорний список" Міністерства закордонних справ Польщі. Їм можуть заборонити в'їзд до цієї країни.

Про це повідомляє Dziennik.pl

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський нещодавно повідомив, що укладається перелік українських чиновників, які, на думку поляків, висловлюють антипольські настрої. 

Польські журналісти стверджують, що цей список не буде відкритим і тому українці дізнаватимуться про заборону на кордоні. Список також стосується тих, хто має відношення до блокування ексгумації та реконструкції польських поховань в Україні.

Отож у список може потрапити секретар Міжвідомчої комісії Святослав Шеремета, який цього літа нібито прийняв рішення про заборону українській компанії проводити ексгумацію польських поховань в Україні.

Володимир В'ятрович прокоментував появу інформації про заборону: "Вже кілька років є персоною нон-ґрата в Росії. Нині кажуть отримав заборону в'їзду в Польщу. Мене більше не покоїть не обмеження власного пересування, а те, що демократична Польща зазвучала в унісон з авторитарною Росією".

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не погодиться поставити знак рівності між УПА і Армією Крайовою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.