Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

приміські перевезення

Волинські Новини

П'ятниця, 10 листопада 2017, 15:53

Місцеві бюджети Львівщини боргують залізниці 3,5 млн. грн. за пільгові перевезення

приміські перевезення

Місцеві бюджети Львівщини боргують залізниці 3,5 з 7,5 млн. грн. за пільгові перевезення в 2017 році, в той час як реально на цю послугу  підприємство вже витратило майже 23 млн грн.

Про це повідомила прес-сужба Львівської залізниці.

«На Львівщині фактичні витрати регіональної філії «Львівська залізниця» за десять місяців цього року на перевезення громадян пільгових категорій становлять майже 23 млн грн., тоді як бюджетах усіх рівнів закладено на рік близько 7,5 млн грн., із них станом на кінець жовтня компенсовано лише близько 4 млн грн», - сказано у повідомлені.

Загалом Львівська залізниця недоотримала понад 52 млн грн. за перевезення пасажирів пільгових категорій у приміському сполученні цього року.

«Недоотримання коштів створює суттєві перешкоди для забезпечення належного технічного стану моторвагонного рухомого складу, що потребує негайного оновлення. Загалом збитки залізниці у приміському сполученні за дев’ять місяців цього року становлять 881 млн грн.», - зазначено у повідомленні.

Залізниця фактично вичерпала ресурси, щоб і надалі самостійно витримувати це навантаження в умовах критичного старіння рухомого складу, зростання цін на енергоносії, запчастини тощо. Така ситуація може призвести до відміни деяких поїздів у графіку руху на 2018-2019 роки, - наголошується у повідомленні. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.