Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Вівторок, 14 листопада 2017, 16:05

З 2018 року 8 березня планують зробити робочим днем

Львівщина

Інститут національної пам'яті пропонує переформатувати 8 березня на День боротьби за права жінок.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, наразі на сайті інституту є оновлений законопроект щодо зміни календаря державних свят.

Згідно із змінами, пропонується перенести вихідний день з 9 на 8 травня, а також зробити робочим днем 8 березня.

"Ми залишили в силі наші пропозиції про перенесення вихідного з 9 травня на 8 травня, про переформатування 8 березня на День боротьби за права жінок і запропонували позбавити його статусу вихідного", – наголосив Володимир В'ятрович.

За його словами, законопроект уже подано на затвердження уряду.

"Нещодавно ми домовилися, що проведемо консультації за участю громадськості та Міністерства культури, щоб, можливо, подавати цей законопроект як урядовий. Якщо цього зробити не вдасться, то ми маємо підтримку значної кількості народних депутатів, тому подаватимемо його як депутатський законопроект", – додав Володимир В'ятрович.

Нагадаємо, ще у лютому цього року Український інститут національної пам’яті представив для громадського обговорення розроблений ним проект закону "Про державні й інші свята, пам’ятні дати і скорботні дні".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.