Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сонячяна енергостанція

прес-служба ЛОДА

Середа, 15 листопада 2017, 13:58

На "зеленому тарифі" заробляють фірми близькі до львівських нардепів та міністра

Сонячяна енергостанція

Помічники і родичі двох народних депутатів  і одного міністра з Львівщини контролюють об'єкти альтернативної енергетики. 

Громадський рух "Чесно" підрахував, що отримують 12 фірм п'ятьох нардепів чи членів їх родин, десять фірм вісьмох екс-помічників шістьох народних депутатів, чотири фірми трьох помічників екс-народних депутатів, з яких два — чинні міністри і голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Про це йдеться у статті оприлюдненій на "Економічній правді".

Так, син народного депутата з Львівщини Богдана Дубневича Павло Дубневич є співзасновником ТОВ "Ліг агро", якій належить сонячна електростанція "Озерна", що у Яворівському районі.

Екс-помічник народного депутата Тараса Козака Роман Гриб є співзасновником ТОВ "Вінсолар", якій належить сонячна електростанція у с. Трибусівка у Вінницькій області.

Помічник екс-нардепа, а тепер Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, Володимир Федорчук є співзасновником ТОВ "Альтген" і ТОВ "ГК Енергоперспектива", що володіють малими гідроелектростанціями у різних областях (Хмельницька, Миколаївська, Закарпатська).

Довідка: Зелений тариф – економічний механізм, спрямований на заохочення генерації електроенергії відновлюваною енергетикою. 

Інфографіка руху "Чесно".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.