Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

спорткомплекс на Сихові

Facebook Sergey Kozak

П'ятниця, 17 листопада 2017, 14:09

Чаплінський підтвердив, що спорткомплекс на Сихові зведуть на місці автостоянки

спорткомплекс на Сихові

Альтернативу автостоянці, місткістю близько 300 паркомісць, шукатимуть лише якщо місцеві жителі звернуться у міськраду.

Про це у коментарі Варіантам повідомив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Юліан Чаплінський.

Автостоянку, що поруч із вул. Скрипника, забудують через спорудження нового спорткомплексу.

"Так, автостоянку забудують. Але спортивний комплекс у кращому випадку буде будуватися до 2020 року. Тому як мінімум ще весь наступний рік машини будуть там стояти. Очевидно, мешканці, які там ставлять машини, ще будуть мати можливість їх там ставити", – розповів Юліан Чаплінський.

Водночас він зауважив, що зведення спортивного комплексу на Сихові є важливішим для міста, аніж збереженння автостоянки. Втім якщо місцеві жителі, які користуються парковкою, звернуться у міськраду з цього приводу, то для них спробують знайти альтернативу.

"Це не є моя компетенція – думати, як переставити всі ці машини, але ставити інтереси 300 людей щодо їхніх автомоблів вище від інтересів міста щодо спорту – непорівняльні речі. Скільки б ми не передбачали автостоянок, все їх бракуватиме, адже кількість автобілів все одно буде зростати. Та якщо буде якесь колективне звернення від людей, тоді будемо думати, як розробити детальний план, і шукатимемо, де ті машини можна поставити", – додав Юліан Чаплінський.

Зазначимо, львів'яни у соціальних мережах вже почали активно обговорювати майбутнє будівництво, а також обурюватись, що автостоянку можуть знести.

Площа земельної ділянки, виділеної під будівництво спортивного комплексу, складає 14,6 тис. кв.м і знаходиться між ТЦ "ВАМ", ТЦ "Інтерсіті" і парком Івана-Павла ІІ.

Поруч із майбутнім спортивним комплексом на Сихові зараз розташована автостоянка орієнтовно на 300 паркомісць, а також Дім молитви християн віри Євангельської "Голгофа".

Нагадаємо, переможцем Всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію спортивного комплексу на Сихові стала київська творча архітектурна майстерня "Кудін".

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТОВ "Творча архітектурна майстерня "Кудін" зареєстрована у Києві за адресою: вул. Б. Грінченка, 7. Її засновниками є Кудін Віктор Петрович та Рябова Ольга Євгенівна. 

Додамо також, що Львівська міська рада вже дозволила звести на Сихові на місці автостоянки багатоповерхівку.

Фото: Facebook Sergey Kozak

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.