Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Шеремета

Субота, 18 листопада 2017, 12:09

Польські прикордонники не впустили до Польщі Святослава Шеремету

Святослав Шеремета

Сьогодні о 12.00 на міжнародному пункті пропуску Шегині польські прикордонники не впустили в Польщу Святослава Шеремету.

Про це Святослав Шеремета повідомив Варіанти.

Відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета їхав у Ланцут разом з делегацією товариства "Надсяння" в одному з двох автобусів делегації на вшанування загиблих українських воїнів. Спочатку в нього забрали паспорт і наказали чекати керівника зміни. Останній повідомив про те, що Святославові Шереметі заборонено в'їзд до Польщі.

У Святослава Шеремети є Шенгенська віза, яку видала Німеччина. Святославу Шереметі прикордонники повідомили, що йому заборонено в'їзд на рік в Польщу та у зону Шенгену. 

Нагадаємо, в Україні скасують для поляків заборону на проведення ексгумації та перепоховань.Такою є узгоджена рекомендація Консультативного комітету президентів України та Польщі, засідання якого відбулось вчора, 17 листопада, у Кракові. Сторони повинні рекомендувати урядам незабаром провести спільну нараду з цього питання.

У квітні Державна комісія не дала дозволу на проведення розкопів та ексгумації поляками у Костюхнівці (Волинська область). Польські ЗМІ нещодавно повідомили, що Шеремета є у списку українських чиновників, яким заборонено в'їзд до Польщі. 

Інтерв'ю зі Святославом Шереметою

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.