Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Польща

ua.korrespondent.net

Четвер, 23 листопада 2017, 10:31

Польща ввела плату за використання праці українців на сезонних роботах

Польща

У 2018 році зміняться правила працевлаштування іноземців у Польщі.

Про це повідомлчяє Польське радіо.

З січня 2018 року набувають чинності нові правила працевлаштування іноземців у Польщі.

Зокрема, декларацію про намір працевлаштувати іноземця, яка видається роботодавцеві безкоштовно, буде замінено платними дозволами на сезонні роботи.

«Ці дозволи на сезонну працю будуть двох видів: два етапи надання дозволів стосуватимуться іноземців, які перебувають поза кордонами Польщі, а один етап – іноземців, котрі вже перебувають на терені Польщі і мають дозвіл на легальне перебування на підставі іншій, ніж сезонні роботи», – наголосила директор Повітового управління праці в місті Ґруєць Мажанна Скочек.

За її словами, у випадку іноземців, які перебувають за межами Польщі, роботодавець буде складати заяву про надання дозволу на сезонні роботи, на підставі цього дозволу іноземець зможе відкрити візу до Польщі.

Іноземці, які мають біометричні паспорти, зможуть в’їхати з таким дозволом до Польщі без необхідності відкриття візи. Також роботодавець зобов’язаний зареєструвати іноземного працівника в управлінні праці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.