Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Добротвірська ТЕС

Вівторок, 28 листопада 2017, 12:30

12 млн акцій ДТЕК Західенерго викуплять за 130 гривень за акцію

Добротвірська ТЕС

ДТЕК оголосив про примусовий викуп акцій "ДТЕК Західенерго" за 130,46 грн за акцію.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

ТОВ "ДТЕК Пауер Трейд" виставило вимогу до акціонерів ПАТ "ДТЕК Західенерго" про обов'язковий викуп акцій. Ціна викупу становить 130,46 грн за одну акцію.

Це найвища ціна, за якою купували акції ДТЕК за попередні 12 місяців. Загальна кількість акцій компанії в обігу становить 12 млн 790,451 тисяч.

"Національний депозитарій України після отримання копії вимоги про викуп акцій встановлює обмеження на здійснення операцій із ними в системі депозитарного обліку.

"ДТЕК Пауер Трейд" дається 90 днів на переказ грошей на рахунок ескроу в банку ПУМБ, з якого міноритарні акціонери протягом щонайменше трьох років можуть зняти кошти за свої акції. Витрати за транзакції бере на себе мажоритарний акціонер", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 29 вересня компанія виставила оферту на купівлю акцій "ДТЕК Західенерго" в міноритарних акціонерів за тією самою ціною – 130,46 грн за штуку. На той момент Групі СКМ належало 97,2434% акцій підприємства.

Нагадаємо, у серпні Фонд державного майна продав 25% акцій ДТЕК "Західенерго". Початкова ціна становила 347, 583 млн грн, її оголошено наприкінці липня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.