Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Вівторок, 28 листопада 2017, 13:38

В Україні розширили програму "Доступні ліки"

медичний заклад

У 2018 році "Доступні ліки" діятимуть ще для 3 напрямків захворювань.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Як зазначив заступник міністра охорони здоров'я України Роман Ілик, мова йде про ліки від хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, депресивних станів та для здоров’я матері і дитини під час вагітності.

Станом на сьогодні програма частково відшкодовує придбання україням ліків від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

"У перспективі, ми плануємо, щоб кожен пацієнт був на 100% забезпечений ліками від найпоширеніших захворювань. З нового року ми долучаємо до програми відшкодування державою вартості лікарських засобів ще 3 групи захворювань. Ключовими критеріями їх включення є тягар хвороби, динаміка захворювання, розповсюдження та ефективність лікування на амбулаторній ланці", – заявив Роман Ілик.

За його словами, в залежності від регіону у рамках програми "Доступні ліки" медикаменти щомісяця отримують від 100 до 200 тисяч пацієнтів у понад 6,6 тисяч аптек. 

Нагадаємо, у межах урядової програми "Доступні ліки" у Міністерстві охорони здоров’я затвердили новий реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. Програма діє з квітня 2017 року.

З початку дії програми "Доступні ліки" у Львівській області добровільно долучились 756 аптек та було виписано 400 927 тисяч рецептів. 

Також уряд передбачив 1 млрд грн на фінансування програми "Доступні ліки" у 2018 році.

Перелік лікарських засобів, розмір доплати та відшкодування можна переглянути тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.