Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет міськради

Понеділок, 4 грудня 2017, 12:50

Пікет Львівської міськради: Садового виклакали на допит в СБУ

пікет міськради

Сьгоодні активісти Львівську міську раду через скандал під час Львівського безпекового форуму.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні під стінами Львівської міської ради відбувся пікет активістів, учасників АТО та голів громадських організацій міста щодо інцинденту, який трапився 30 листопада під час Львівського безпекового форуму.

Тоді на карті, яку було продемонстровано під час форуму, було позначені невизнані Донецьку та Луганську народні республіки.

З активістами зустрівся міський голова Львова Андрій Садовий, який пояснив, що така карта була розміщена на європейському сайті і слугувала ілюстрацією до російської окупації територій у Європі.

"Там були показані окуповані території в Молдові, в Грузії, в тому числі в Україні. Було показано, що в окупації знаходиться Крим і в окупації знаходиться частина Донецької і Луганської областей. Просто біда в тому, що хтось попробував подати певну інформацію під певними акцентами, що є неправда. Треба завжди говорити прямо і відкрито", – заявив Андрій Садовий.

Зазначимо, 30 листопада Олег Синютка назвав Львівський безпековий форум провокацією та елементом гібридної війни через карту, на якій окуповані території на Сході України були підписані як People’s republics of Donetsk and Luhansk (Народні республіки Донецька і Луганська).

З цього приводу він подав заяву у СБУ. Наразі слідчі перевірять факти, викладені у зверненні, а у рамках перевірки будуть опитані організатори форуму.

Крім цього, за словами Садового, він є свідком у цій справі і СБУ уже викликали його сьогодні на допит.

Нагадаємо, 1 грудня вперше відбувся пікет міськради. Активісти вимагали покарати організаторів Львівського безпекового форуму через позначення на карті ДНР і ЛНР.

Також, як про це повідомила Мирослава Гонгадзе у коментарі кореспонденту Варіантів, голова Львівської ОДА Олег Синютка не повинен був влаштовувати скандал на Безпековому форумі у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.