Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

маршрутки

Середа, 6 грудня 2017, 12:00

Міськрада Львова планує оголосити тендер на обстеження пасажиропотоків у місті

маршрутки

Львівська міськрада вирішила розробити стратегію розвитку громадського пасажирського транспорту Львова.

Відповідне рішення ухвалив сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні виконком міської ради погодив розроблення стратегії розвитку міського громадського пасажирського транспорту Львова.

Як йдеться у рішенні, у 2018 році міськрада проведе обстеження пасажиропотоків у громадському транспорті, а також розробить заходи для вдосконалення маршрутної мережі у місті.

Контроль за розробленням стратегії поклали на в.о. начальника управління транспорту міськради Ігоря Собенка, за словами якого, з наступного року управління транспорту планує оголосити тендер на проведення обстеження пасажиропотоків у місті.

Нагадаємо, нещодавно Львівська міська рада оприлюднила результати розгляду пропозицій містян щодо підняття вартості проїзду у львівських маршрутках до 6-7 гривень.

У більшості звернень львів'яни погоджуються, що піднімати тариф на проїзд у міських маршрутках можна лише після того, як перевізники забезпечать комфортні умови, будуть дотримуватись графіків руху, а у Львові наведуть лад із пільговиками.

Зазначимо, водії львівських маршруток масово звільняються і їдуть на заробітки до Польщі. Як зазначив голова асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, водіїв на роботі у Львові може втримати зарплата від 10 000 грн.

Натомість сьогодні середня зарплата водія маршрутки становить 3 200 грн.

Додамо, з 1 січня 2012 року у Львові ввели нову транспортну систему.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.