Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Полярон

Google maps

Середа, 6 грудня 2017, 13:17

Львівська міськрада дозволила звести ще два житлові квартали на території "Полярону"

Полярон

За дозвіл на забудову території, обмеженій просп. Ч. Калини, вул. Угорською, Тернопільською та Луганською, забудовник пообіцяв до 2019 року звести приватну школу і дитсадок.

Відповідне рішення сьогодні прийняли на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 6 грудня, члени виконкому внесли зміни до детального плану території району забудови, обмеженої просп. Червоної Калини, вул. Угорською, вул. Тернопільською, вул. Луганською (у тому числі території колишнього ДВО "Полярон" на вул. Угорській та ЗАТ "Львівторгбуд" на вул. Тернопільській).

Як повідомляли Варіанти раніше, зміни до детального плану передбачали будівництво офісного центру, два житлові квартали та школи. 

На засіданні 24 листопада члени виконкому не затвердили ці зміни до тельного плану території, оскільки мали сумніви, чи зведе таки забудовник школу, а також чи витримає додаткове навантаження новий колектор, який встановили на Сихові минулого року.

Як запевнив представник забудовника Мирон Кіндій, компанія проводила інженерні підрахунки, відтак проблем із колектором не виникне. Також він зазначив, що для мешканців майбутніх житлових кварталів збудують приватну школу та дитсадок.

"Я зі своїми партнерами вирішили, що школу ми будуємо у той же час, що і житло. Тобто школу здати ми маємо до 1 вересня 2019 року. До цієї дати ма маємо здати і садочок, адже це питання комплексне. Оператори по школі і садочку вже є. Також ми консультувалися з архітектором у Польщі, який має досвід проектування шкіл у Скандинавії і в Данії. Ми хочемо зробити школу, яка була би лицем нашого мікрорайону та навіть міста. Школа і садок будуть приватними", - розповів Мирон Кіндій.

За його словами, будівельна компанія скерує на  ім'я міського голови Львова гарантійний лист щодо будівництва школи і дитсадка.

Зазначимо, територію колишнього заводу "Полярон" (вул. Угорська)  та прилеглих до нього вул. Тернопільську та Луганську сьогодні компанія "Новий Львів" забудовує житловими комплексами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.