Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 7 грудня 2017, 11:30

У Львові прийняли новий статут міста

Львівська міськрада

Львівські депутати затвердили статут Львова, над який робоча група працювала майже два роки.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати затвердили "Статут територіальної громади м. Львова". Це рішення підтримали 46 депутатів.

Як заявила член робочої групи, доцент кафедри конституційного права ЛНУ імені Івана Франка Олена Бориславська, до цього часу у Львові діяв статут, який був прийнятий ще у 2002 року.

"У новому статуті ми намагалися прописати механізми відкритості у діяльності міської ради, а також створили електронний реєстр нерухомого майна Львова, внесли розділ, присвячений правам та обов'язкам членам громади міста, уточнено механізми звітування посадових осіб міської ради перед громадкістю", – заявила Олена Бориславська.

Зазначимо, для розробки нового статуту міста ще у березні 2016 року у міськраді утворили робочу групу. До складу групи увійшли 19 посадовців міськради ,депутатів, науковців. З травня 2016 року до сьогодні робочою групою було проведено 21 засідання.

До середини вересня проводилося публічне громадське обговорення положень проекту нового статуту, а у листопаді цього року Львівська міськрада оголосила конкурс на проведення правової експертизи проекту статуту Львова.

Правову експертизу проекту статуту провели фахівці Науково-дослідного інституту державного будівництва та місцевого самоврядування НАПрН України, Інституту держави і права ім.В.М.Корецького НАН України, ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна».

Статут територіальної громади Львова складається із 12 розділів, які містять 81 статтю, преамбулу і 3 додатки.

Проект Статуту територіальної громади міста Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.