Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продаж ялинок

Уніан

П'ятниця, 8 грудня 2017, 11:03

Цьогоріч за незаконно зрубану ялинку на Львівщині штраф становитиме від 500 грн

продаж ялинок

За одну незаконну зрубану ялинку браконьєри платитимуть від 85 до 170 грн шрафу, додатково вираховуватиметься шкода природному середовищу, розмір якої залежатиме від величини дерева.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

На ялинкову кампанію 2017-2018 років лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства підготували 95 000 новорічних ялинок.

Тому для організованого проведення цьогорічної ялинкової кампанії та попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок на Львівщині вже стартували рейди.

За кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф від 85 до 170 грн, також нараховуватиметься шкода, завдана природному середовищу, розмір якої за одне деревце становить від 399 грн, залежно від величини самої ялинки.

Відтак мінімальний штраф за незаконно зрубану ялинку цьогоріч становитиме 484 грн.

Зазначимо, як і минулого року кожну ялинку маркуватимуть біркою або самоклеючою стрічкою із штрих-кодом, що містить інформацію про місце заготівлі, що тим самим підтверджує законність її реалізації.

Нагадаємо, у Львові вже затвердили офіційні місця продажу ялинок. Цього року ялинку, висотою 1-4 м, можна придбати за 50-150 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.