Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Єгор Соболєв

П'ятниця, 8 грудня 2017, 11:23

11 нардепів зі Львівщини відвернулися від Соболєва

Єгор Соболєв

Єгора Соболєва зняли з посади голови антикорупційного комітету через незадовільну роботу.

Вчора Верховна Рада прийняла постанову "Про відкликання Соболєва Є. В. з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції". Це рішення підтримали 256 народних депутатів.

Як йдеться у постанові, Верховна Рада постановила відкликати народного депутата Єгора Соболєва з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції у зв’язку з незадовільною роботою на цій посаді.

Ще 6 грудня Комітет з питань запобігання і протидії корупції  на своєму засіданні визнав незадовільною роботу Соболєва на посаді голови комітету та рекомендував нардепам зяти його із займаної посади.

Як заявив Єгор Соболєв, причина його звільнення – дієвість антикорупційних законів.

"Наше з вами законодавство веде до того, що керівництво держави, президент України, лідери ключових політичних сил більше не почувають себе недоторканними, більше не почувають себе над законом. І це головна причина мого звільнення", – наголосив Єгор Соболєв.

Наразі Соболєв залишається членом антикорупційного комітету.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка), Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка), Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Микола Величкович (Народний фронт), Ігор Васюник (Народний фронт), Микола Кадикало (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Михайло Хміль (Народний фронт), Тарас Козак (Опозиційний блок), Ігор Шурма (Опозиційний блок).

Не голосували: Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Богдан Матківський (позафракційний). 

Утрималися: Михайло Бондар (Народний фронт).

Проголосували проти: Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Остап Єднак (позафракційний), Ганна Гопко (позафракційна), Андрій Парубій (позафракційний), Володимир Парасюк (позафракційний), Дмитро Добродомов (позафракційний), Олег Мусій (позафракційний), Тарас Батенко (позафракційний), Любомир Зубач (Самопоміч), Олег Березюк (Самопоміч), Олег Лаврик (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч), Сергій Кіраль (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.