Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

водопостачання

Понеділок, 11 грудня 2017, 14:29

Львівводоканал нарахував 20 км аварійних ділянок на трубопроводах міста

водопостачання

Сьогодні у найгіршому стані перебувають магістральні труби, що з'єднують Винники з вул. Пасічною та Кривчицями.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор ЛМКП "Львівводоканал" Валентин Вольський, передає кореспондент Варіантів.

У Львівводоканалі занепокоєні станом магістральних труб, які сполучають Винники з вул. Пасічною та з Дорогою Кривчицькою.

"Серйозне питання щодо стану труб у нас є по Винниках. Це – магістральні труби, які йдуть в обидва боки від Львова до Винник, одні – на вул. Пасічну, інші – на Кривчиці. У нас є розроблений детальний аварійний план ділянки, фактично цього року ми декілька аварійних ділянок зробили. Хоча загалом ніхто аварійних ситуації не застрахований", – розповів Валентин Вольський.

За його словами, сьогодні у Львові є близько 20 км аварійних ділянок на трубопроводах. І щоби відремонтувати їх, потрібно сотні мільйонів гривень.

"У 2009 році на водогоні "Золочів – Львів" ми поміняли 9 км труб. Це все коштувало майже 200 мільйонів гривень. На сьогодні ми маємо близько 20 км аварійних ділянок. І треба врахувати, що метр труби обходиться у 7000-8000 гривень. І сюди не включено ще витратні матеріали та роботу. Тобто заміна великих ділянок вимагає шалених коштів", – зазначив Валенти Вольський.

У свою чергу директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк наголосила, що через високу вартість таких ремонтних робіт лагодити аварійні ділянки на водогонах місто планує поступово.

Нагадаємо, у п'ятницю ввечері, 8 грудня, на водопроводі "Золочів – Львів" у районі села Чижиків (неподалік від Винник) виникла аварія. Через це протягом вихідних частина львів'ян залишилась без води.

Станом  на сьогодні аварійну ділянку полагодили, а в міській раді запевнили, що воду вже отримують всі будинки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.