Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Посилки

glavcom.ua

Понеділок, 11 грудня 2017, 16:47

"Нова пошта": обмеження на міжнародні та експрес-посилки можна трактувати по-різному

Посилки

Експерти не впевнені як правильно тлумачити закон про нові обмеження міжнародних та експрес-відправлень.

У коментарі Варіантам директор з правових питань компанії "Нова пошта", Інна Хомич розповіла:

"Існує 2 різних варіанти його тлумачення. Перший варіант, в якому вважають, що кожне з трьох відправлень коштує 150 євро і другий, де всі три посилки складають суму 150 євро.

За написаним у законі, не можна стверджувати, що кожна з трьох посилок має не перевищувати суму в 150 євро. Навпаки, написане читається так, що сумарна вартість товарів у трьох посилках за місяць не має перевищувати 150 євро. Ще цікавить кілька питань: якщо споживач ввозить 4 посилки по 1 євро кожна, ПДВ потрібно сплачувати? А що буде, якщо упродовж місяця споживач ввезе 3 посилки по 1 євро (чохол для телефону, наклейки), а 4-й раз товар – на суму 100 євро? Виходить, платити потрібно і ПДВ? І де логіка обмеження кількістю без визначення загальної межі таких відправлень за місяць"?, – говорить Інна Хомич.

Також Інна Хомич зазначає, що цей закон набуває чинності з 1 січня 2018 року, але в ньому не врегульовано механізм обліку відправлень та вартості товарів. Тобто, залишається незрозумілим, хто і яким чином для розрахунку ПДВ має рахувати посилки, що отримуються фізичною особою та вартість таких посилок, тому законодавцям треба буде вирішити питання реалізації механізму до 2018 року.

«Зміни до будь-яких податків та зборів не можуть вноситися пізніш як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила та ставки. Щодо компанії, аби мати можливість прокоментувати вплив нововведень на роботу «Нова Пошта» і ринків доставки і онлайн-торгівлі, необхідно ознайомитись з текстом законопроекту після його підписання Президентом», - пояснює представниця компанії «Нова пошта».

Нагадаємо, що  в Україні встановлено безмитний ліміт міжнародних поштових відправлень 30 кг на суму 150 євро в день. З ініціативи Асоціації підприємств інформаційних технологій України, яка представляє інтереси великих виробників, дистриб'юторів та імпортерів електроніки, в парламенті зареєстрований законопроект, яким пропонується обмеження ліміту 30 кг на суму 150 євро в місяць.

Зауважимо, нардеп Михайло Хміль зареєстрував законопроект, у якому пропонується збільшити ліміт поштових міжнародних відправлень до 50 кг на суму 200 євро в день.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.