Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Вітольд Ващиковський

polradio.pl

Вівторок, 12 грудня 2017, 10:00

Ващиковський залишився на посаді голови МЗС Польщі

Вітольд Ващиковський

Вчора у Польщі обрали новий склад уряду.

Про це повідомляє Польське радіо.

Вчора Президент Польщі Анджей Дуда вручив номінації міністрам та призначив новий уряд Матеуша Моравєцького.

Відтак, прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький є водночас міністром розвитку і фінансів, Пйотр Ґлінський залишився віце-прем’єром, міністром культури і національної спадщини, а Ярослав Ґовін – віце-прем’єр-міністром, міністром науки і вищої освіти.

Третім віце-прем’єр-міністром стала екс-прем’єр-міністр Беата Шидло.

Окрім цього, Маріуш Блащак залишився міністром внутрішніх справ і адміністрації, Антоні Мацєревич – міністром національної оборони, Вітольд Ващиковський – міністром закордонних справ Польщі.

Додамо, Вітольд Ващиковський раніше заявив, що заборона на в’їзд українцям до Польщі стала відповіддю на аналогічні дії з боку України.

А 5-6 листопада він перебував з візитом у Львові та відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонського".

Нагадаємо, раніше президент Анджей Дуда прийняв відставку уряду Беати Шидло та висунув Моравєцького на посаду прем’єр-міністра Польщі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.