Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Середа, 13 грудня 2017, 11:35

Радіо Садового дозволили не збільшувати кількість українських пісень в ефірі

Андрій Садовий

Чотири радіостанції можуть не збільшувати квоти на українські пісні.

Про це повідомляють Українські новини.

Як заявив члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, радіостанції "Мелодія", "Люкс FM", Kiss FM і Hit FM переоформили ліцензії на право трансляції пісенного контенту в співвідношенні 25% україномовних і 60% пісень на мовах країн Євросоюзу.

За його словами, радіостанція не може збільшувати квоту 25%, якщо вона дає не менше 60% пісень на мовах країн ЄС, хоча, згідно з законом, з листопада 2017 року кількість пісень українською мовою в ефірі радіостанцій має становити не менше 30% від загального часу ефіру, а з листопада 2018 року – не менше 35%.

Зазначимо, до складу медіахолдингу ТРК "Люкс" входять мережеві радіостанції "Люкс ФМ" і "Максимум", телеканал новин "24", інтернет-видання Zaxid.net, 24tv.ua, Football 24 і рекламне агентство "Люкс". Співвласниками холдингу є міський голова Львова Андрій Садовий і Роман Андрейко.

Нагадаємо, з листопада минулого року набрав чинності закон щодо частки музичних творів державною мовою в програмах телерадіоорганізацій. Цей закон прийняла Верховна Рада України 16 червня 2016 року, а президент Петро Порошенко підписав його закон наступного місяця.

Станом на вересень, згідно з дослідженнями, Львівщина перебуває на п'ятому місці за кількістю української мови на радіо та ТБ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.