Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Славське

stezhkamu.com

Середа, 20 грудня 2017, 12:25

На Львівщині з'явиться новий лижний маршрут

Славське

23 грудня у Славську відкриють новий лижний маршрут на гору Ільза.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Протяжність нового лижного туру в одну сторону становить 8,7 км, він розпочинатиметься від смт. Славське, далі до гори Ільза і села Волосянка.

"Останні два роки Славське впевнено тримається у трійці лідерів серед напрямків відпочинку у новорічно-різдвяний період. Бачимо потребу в ознакуванні коротких піших та лижних прогулянок, тому активно працюємо саме у цьому напрямку", – пояснила начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

За її словами, шлях на гору Ільза є унікальним, бо поєднує у собі одночасно піший та лижний туризм, що дозволяє користуватись ним увесь рік. Протяжність самого маршруту в одну сторону - 8,7 км. Він розрахований До вершини Ільзи вже побудований гірськолижний бугельний витяг.

Підйом здійснюється пішки на спеціальних лижах, обладнаних для підйомів та спусків (лижі для скітуру – комбінація гірського і простого туристичного лижного походу, а також можливість кататися на гірських лижах на таких схилах, до яких неможливо добратися на підйомниках). Лижі для скітуру обладнанні спеціальними пристроями, що перешкоджають прослизання - камусами і спеціальним кріпленням, що дозволяє п'ятці відриватися від лижі при ходьбі вгору. Спуск здійснюється традиційним способом.

"Ще у 2016 році Гірська оперативно-рятувальна служба відкрила для туристів новий шлях на гору Ільза. Але маршрут не був прочищеним від зарості, а через відсутність інформаційних табличок, туристи могли заблукати. Тепер спільними зусиллями ми розробили якісну систему ознакування на Ільзу", –додала Наталя Табака.

Нагадаємо, у листопаді в Сколівському районі відкрили  гірськолижний маршрут "Росохацькі полонини".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.