Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Карпати

П'ятниця, 22 грудня 2017, 17:40

Природний парк Бойківщина планують розширити

Карпати

У 2018 році уряд запланував розширити території 6 національних природних парків.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, вже підготовлено пакет документів для розширення територій 6 національних природних парків.

Серед яких – «Нобельський» на Рівненщині, «Бойківщина» на Львівщині, «Західне Побужжя» на Волині, «Куяльницький лиман» на Одещині.

За його словами, міністерство працює над розширенням територій природно-заповідного фонду та планує також розширити території двох національних природних парків загальною площею майже 5 тис га.

Нагадаємо, ще у 2013 році Львівська ОДА подала клопотання до Міністерства екології та природних ресурсів щодо створення в Карпатському регіоні національного природного парку «Бойківщина» площею 15 тис га, що у Турківському районі.

За попередніми даними, на території росте понад 750 видів судинних рослин, з яких майже 50 рідкісні й підлягають охороні. Понад 30 видів, що ростуть у парку, занесено до Червоної книги України.

Особливе бальнеологічне значення мають джерела унікальних мінеральних вод, зокрема, у Розлучі. В окремих населених пунктах збереглися церкви, побудовані у типовому бойківському стилі. Зокрема, Церква Собору Пресвятої Богородиці, що у селі Матків, яка споруджена у 1838 року, входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.