Петро Яцишин,  26 грудня 2017

Леся Матруничин: Фуджікура дає кар'єрний ріст тим, хто зацікавлений працювати в компанії

Розмова з провідним інженером з якості компанії Фуджікура Аутомотів Україна Львів Лесею Матрунишин. 

Варіанти продовжують знайомитися з працівниками компанії Фуджікура та запроваджують другу серію інтерв'ю з працівниками Фуджікури про соціальні, культурні, спортивні та інші цікаві проекти компанії.

Лесю, які Ви маєте обов'язки на підприємстві?

Я працюю провідним інженером з якості на підприємстві Львів 2, це наш другий завод у с. Підрясне. На підприємстві працює багато контролерів та інженерів з якості. Перші здійснюють контроль за якістю продукції на виробництві, щоб мережі без помилок надходили до наших клієнтів. Тобто, безпосередньо на лініях виробництва відбувається контроль за всім процесом.    

А, власне, координатори проектів та провідні інженери з якості відповідальні за роботу цих контролерів. Ми слідкуємо, щоб аудитори правильно виконували роботу, проводимо також співбесіди з потенційними кандидатами на цю посаду. Крім того, ми аналізуємо мережі, які відправляємо замовнику, проводимо заходи, щоб не допустити рекламацій, займаємося впровадженням змін тощо.

Роботи завжди багато, є певні плани виконання норми і ми повинні їх дотримуватись. Маємо швидко все перевіряти, затверджувати, вносити зміни та інформувати операторів на лініях у випадку виникнення будь-яких помилок.

Чи не важко жінці справлятися з такою роботою? Зважаючи на те, що мова йде про автомобілі та кабельно-провідникову продукцію до них, а це дещо не жіноча історія.

Коли я приїхала на стажування до Румунії ще у 2015 році, то відразу запитала колег, чи зможу все це вивчити, чи мені краще просто "відбути" це навчання і зі спокійною душею їхати додому. Але румунські колеги мене запевнили, що жінки стають ще кращими фахівцями, ніж чоловіки. Можливо через те, що у них більше терпіння.

Я почала вчитися і, справді, все легко запам'ятовується. Так я почала працювати оператором на лінії. Робота мені подобається, вона є цікавою. Відповідальність, щоправда, зараз зросла в мене в декілька разів, але вона є на будь-якій роботі. Я не можу сказати, що йшла на роботу з думкою про кар’єру, просто так сталося у житті.

А чому вирішили на роботу йти саме на Фуджікуру?

Я зі сім'єю жив у селі Домажир, неподалік Львова. Мій чоловік – колишній військовослужбовець і двоє синів. Навчалася в НУ "Львівська політехніка", за фахом я інженер-технолог, але фактично не працювала по спеціальності. Після першої декретної відпустки працювала майстром на лінії виробництва у німецькій компанії, яка виготовляє каталоги для салонів краси. Спочатку також була оператором, потім виросла до майстра. Після трьох років роботи пішла у другий декрет, з якого вже не хотіла повертатися назад і почала шукати щось нове.

Оголошення Фуджікури ми з чоловіком побачили в інтернеті, прочитали, що японська компанія відкриває великий завод на Львівщині і це було таке для нас незвичне, адже великих підприємств давно ніхто не відкривав. Потім ми ще раз побачили оголошення в транспорті  і вирішили, що потрібно спробувати. Хотіли вдвох з чоловіком, проте я одна поїхала до Румунії на стажування, бо залишати двох дітей на одну бабусю було страшно.
Нас привезли на навчання в місто Клуж, де ми успішно стажувалися і намагалися працювати самостійно. Було невелике хвилювання, адже чужа країна, чужа мова. Але найбільше у мене, як в мами, хвилювання було за дітей.

Коли повернулися до Львова, то вирішила для себе, що коли я витримала таку довгу розлуку зі сім'єю, то маю обов'язково продовжити працювати. І так приблизно ще два місяці я працювала оператором візуального контролю на лінії. А коли виробництво набрало більше потужностей, мене після співбесіди перевели на роботу аудитора з якості. Аудитором я пропрацювала більше півтори року на заводі Львів-1. Після цього мене перевели на цю ж саму посаду на заводі Львів-2 і от, недавно, мені запропонували посаду провідного інженера з якості і я погодилася.

Разом з кар'єрним ростом зростає і відповідальність?

Так, колосальна відповідальність за прийняті рішення.  

З чого складається Ваш звичайний робочий день?

Зараз в мене багато роботи в системі. Пишу звіти за попередній день, за кожну зміну, звіти за виконану роботу тощо. З цього власне і починається мій день. Якщо вимагає ситуація, то йду працювати на лінію, аналізуємо і вирішуємо проблеми безпосередньо на місці. Крім того, на початку кожної зміни ми маємо зустрічі з аудиторами, передаємо їм інформацію та вказуємо на помилки, якщо такі є.

Чому варто йти на роботу у Фуджікуру?

По-перше, це досвід і знання іноземних колег, якими вони діляться і передають. Важливий для мене аргумент – це стабільність. Стабільна і вчасна заробітна плата, хороші умови праці, харчування, доїзд, бонуси та премії тощо. Якщо говорити про кар'єрний ріст, то в нас багато керівників, які починали працювати операторами ще в Румунії. Фуджікура дає кар'єрний ріст тим, хто зацікавлений в роботі компанії.

Лесю, а поза роботою які маєте захоплення, хобі?

Колись я любила спорт, грала в волейбол. Люблю читати, особливо психологію і  філософію. У мене друга вища освіта психологічна.

Психологія у Вашій роботі, мабуть, Вам також стала в пригоді, адже Ви працюєте з великою командою людей?  

Робота з людьми значно важча, ніж з обладнанням. Люди є різні, кожен має свої погляди, емоції, настрій, тому психологічний підхід в нашій роботі є обов'язковий. Потрібно добре думати, як правильно донести інформацію. Я намагаюсь робити це завжди спокійно. Я  не маю жодного морального права на них кричати. Прошу людей зрозуміти мене і намагаюся зрозуміти їх. Добре аналізую і думаю перед тим, як приймати кардинальні рішення. Я засуджую і критикую людей, які надто емоційно реагують на ту чи іншу проблему і, які не дослухаються до своїх співробітників. Потрібно виважено оцінювати будь-яку ситуацію.

Яких цінностей Ви дотримуєтеся в житті?

Як би не складалося життя, на першому місці – сім'я. А в роботі ціную, перш за все, чесність. Я можу багато вибачати і зрозуміти, але людина має бути з добрими намірами, чесна і порядна. Дотримання дисципліни і порядку в роботі – головна запорука успіху.  

Що Ви побажаєте всім нам і своїм колегам, зокрема, на Новий Рік?

На Новий Рік всі чекають чуда і свята. Я хочу, щоб в цей час кожна людина собі подумала і  проаналізувала всі справи, все добро чи зло, яке вона зробила для своїх рідних та близьких. Адже не варто щось просити і вимагати від когось. Треба самим це робити. І тоді людина буде мати повагу, любов та розуміння. Буде віддача від людей.

Я бажаю нашій країні миру. Бажаю, як дружина військовослужбовця, як мати двох синів. Не хочу жити в страху. Я хочу, щоб ми дійшли згоди, щоб перестали стріляти, щоб люди мали спокій, адже і без цієї війни ми маємо, на жаль, хвороб і горя вдосталь.

Я бажаю добра і щастя всім. Щоб все складалося в нас добре, щоб мрії здійснювалися, щоб Миколай прийшов з подарунками, щоб ми всі один одного розуміли і підтримували. А на роботі я бажаю колегам доброї і теплої співпраці. Щоб ми всі вчилися один в одного і набували досвіду. Хорошого Вам кар'єрного росту і зарплат!



Компанія Фуджікура запрошує до своєї команди ініціативних, цілеспрямованих, активних та працювитих людей. Звертайтеся за телефонами 063 202-4001, 097 126-9769, 066 105-0008, 095 092-0390. Будемо раді Вас бачити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.