Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лось

Вікіпедія

П'ятниця, 5 січня 2018, 12:08

Лося європейського внесли до Червоної книги України

лось

У 2018 році проведуть спеціальні наукові дослідження, що дозволять встановити реальну чисельність цих тварин в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

Міністерство юстиції України зареєстрував наказ Мінприроди про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги і відтепер лось європейський в Україні належить до червонокнижних тварин. У грудні Остап Семерак підписав наказ про внесення  цього виду тварин до Червоної книги. Тоді ж документ було передано на реєстрацію до Міністерства юстиції України. Наказ набуває чинності з дня його офіційного опублікування. 

"Мін’юст зареєстрував наказ Мінприроди про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України. Маємо юстований документ. Відтепер лось європейський в Україні належить до червонокнижних тварин і полювання на нього карається законом. Це приклад ефективної співпраці держави та громадянського суспільства", – прокоментував рішення міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. 

При цьому Міністр екології та природних ресурсів наголошує, що в Україні залишаються проблеми  і труднощі в боротьбі з браконьєрством.

"Боротьба із браконьєрством залишиться для нас одним із пріоритетних  викликів у 2018 році. Маю на увазі і можливий перегляд розмірів штрафів, і ліквідацію застарілої неефективної системи природоохоронного нагляду та контролю, яка є корупційним пережитком минулого", – резюмував міністр.

Нагадаємо, наприкінці липня у 4 рази збільшили штрафи за браконьєрство. Так, за вбивство лося встановили штраф у розмірі 80 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.