Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Перекриття дороги

ua.korrespondent.net

Середа, 17 січня 2018, 10:57

Пікет у Великих Мостах: протестувальники пропускатимуть лише екстрені служби

Перекриття дороги

Сьогодні на трьох дорогах у Львівській області відбудуться акції протесту військових пенсіонерів, які заявили, що не пропускатимуть машини через заблоковані траси.

У коментарі Варіантам співорганізатор перекриття дороги у місті Великі Мости (Великомостівська ОТГ Сокальського району) Євген Дудар розповів про заплановану акцію протесту:

"Ми ходитимемо у центрі міста по пішохідному переходу з 11:00 год до 12:00. Нас буде приблизно 150 осіб. Пропускатимемо лише автомобілі екстрених служб".

Євген Дудар додав, що крім Великих Мостів, аналогічні акції протесту відбудуться у селі Шегині Мостиського району (перед пунктом пропуску на українсько-польському кордоні) і у селі Воля-Висоцька Жовківського району.

Також співорганізатор акції перекриття дороги пояснив, що військові пенсіонери вимагають встановити відповідні до їхнього статусу пенії:

"Мусить бути перерахунок пенсій військовим та іншим силовикам (службовцям МВС, СБУ, прикордонникам). Хочемо, аби постанову Кабінету Міністрів №1052 скасували, а постанову КМУ №704 зробили діючою. Адже розроблений проект закону про пенсійне забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій населення є підкилимним. Попередніми законодавчими актами передбачено, що наша пенсія залежить від вислуги років, звань, окладів. 

Тепер пропонують служити 25 років, а пенсію пропонують нараховувати на загальних підставах, як у всіх цивільних. Це соціальна нерівність: держава наймає на службу тебе як військового, а відправляє на пенсію як цивільного".

Нагадаємо, 10 січня так звані "човники" вже перекривали  дороги на пунктах пропуску українсько-польського кордону в Краківці, Раві-Руській та Шегинях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.