Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Середа, 17 січня 2018, 12:29

Михайло Цимбалюк: Українська влада перевіряє терпець військових пенсіонерів

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк зазначив, що перерахунок пенсій віськовим та силовикам обіцяють ще з 2008 року, і цьогоріч коштів у держбюджеті на це не передбачили.

У владних коридорах почали говорити про перенесення індексації військовим пенсіонерам ще на рік, до 2019 року – року президентських та парламентських виборів.

Таким чином чиновники просто переступають через долі сотень тисяч тих людей, які працювали задля безпеки в країні, жертвували своїм здоров’ям та життям, а в результаті повинні жити за мізерні виплати з боку держави і вимагати соціальної справедливості у судах, перекриттям автомобільних доріг та мітингами біля державних установ.

Про це написав у своєму блозі на одному з українських сайтів голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

За словами політика, Кабінет міністрів України заявив, що ще 13 грудня 2017 року скерував до Ради національної безпеки і оборони законопроект про підвищення пенсій військовим.

«Тоді в Уряді пообіцяли, що пенсії військовим планується підвищити з 1 січня 2018 року – і ці зміни мали би торкнутися 550 тис. осіб, яким би підвищили оплату мінімум на півтори тисячі гривень. Втім у січні жоден пенсіонер-військовик обіцяної надбавки так і не отримав», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Головний «батьківщинівець» Львівщини зазначив, що водночас у Кабінеті міністрів України замовчують ще одну дуже неприємну, але важливу деталь – у Державному бюджеті на цей рік гроші на підвищення пенсій військовим просто не передбачили, а на ці потреби потрібно щонайменше 10 мільярдів гривень на рік.

«Варто також наголосити і на високому рівні соціальної невдоволеності через те, що військовослужбовцям ЗСУ, співробітникам МВС, СБУ та інших силовикам обіцяють перерахунок пенсії ще з 2008 року», – написав Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.