Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Середа, 17 січня 2018, 13:59

"На підприємствах, які є підконтрольні місту, люди як їздили, так їздитимуть", – Садовий

Андрій Садовий

Андрій Садовий не уточнив, чи пенсіонери безкоштовно їздитимуть на маршрутах, які обслуговує комунальне АТП-1, чи до списку включені й маршрути приватних перевізників.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що пенсіонери надалі безкоштовно їздитимуть у маршрутках, які є підконтрольні місту. Втім він не конкретизував, про які саме маршрути йдеться – про ті, які обслуговує комунальне АТП-1, чи сюди включені і ті маршрути, які обслуговують приватні перевізники.

"Щодо оголошень про оплату 50% вартості за проїзд пенсіонерами, то позиція міської ради є однозначна і незмінна. На наших підприємствах, які є підконтрольні місту, люди як їздили, так їздитимуть. Те, що обласна адміністраціях і їх департамент встановили, що в межах області пенсіонери платять 50%, це, думаю, є основною причиною, що спонукає перевізників влаштовувати собі якісь окремі правила та вважати, що департамент області якимось чином координує це все. Тому це питання треба пропрацювати у юридичній площині. Та наша позиція є чіткою і незмінною", – наголосив Садовий.

Зазначимо, сьогодні серед 5 перевізників Львова є одне комунальне підприємство – АТП-1. Воно обслуговує 17 маршрутів у місті: № 1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47а.

Нагадаємо, сьогодні Асоціація перевізників Львівщини повідомила, що з 20 січня пенсіонери повинні платити за проїзд у маршрутках Львова та області, оскільки згідно з законодавством "пенсіонерам пільги на транспортні послуги не передбачені".

Додамо, у Львові дотепер не відбувся конкурс на визначення перевізників Львова, оскільки через суди його проведення є замороженим ще з лютого 2017 року.

Львівська міськрада планує оголосити новий конкурс перевізників орієнтовно через місяць. Тому дотепер із маршрутними перевізниками укладають лише тимчасові договори.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.