Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори

Середа, 17 січня 2018, 18:09

У семи районах Львівщини дотепер не утворили жодної ОТГ

вибори

Не утворили жодної ОТГ у Буському, Дрогобицькому Золочівському, Перемишлянському, Радехівському, Турківському та Яворівському районах області.

Про це повідомили Варіантам в Офісі реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України.

На третьому році реформи децентралізації у семи районах Львівщини ще не утворили жодної об’єднаної територіальної громади. Така ситуація склалася у Буському, Дрогобицькому Золочівському, Перемишлянському, Радехівському, Турківському та Яворівському районах. 

Як розповів консультант із юридичних питань Офісу реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України Віталій Корецький, наразі найближче до утворення перших громад перебувають Радехівський та Перемишлянський райони.

"У Радехівському районі Лопатинська громада вже звернулася у Львівську обласну державну адміністрацію з проханням звернутись до ЦВК про призначення перших виборів. Натомість Бібрська громада з Перемишлянського району подала документи в ЛОДА для отримання висновку на відповідність їхнього рішення про утворення ОТГ на відповідність Конституції та законам України. І в разі позитивного рішення комісії та розпорядження голови ЛОДА ми будемо розуміти, чи Бібрська громада встигне подати документи до ЦВК, щоби піти на перші вибори у квітні, чи ці вибори там відбудуться у жовтні", – зазначив Віталій Корецький.

За його словами, аби в інших 5 районах Львівщини питання про утворення ОТГ зрушило з місця, потрібно спілкуватися безпосередньо з місцевими мешканцями.

"Для того, щоби зрушити процес з мертвої точки, ми в першу чергу маємо посилити інформаційну роботу безпосередньо з мешканцями громад, котрі, ймовірно, не до кінця розуміють ефект, який отримує громада внаслідок об’єднання, і як вона може покращити життя своїм мешканцям. Об’єднавши зусилля ЛОДА, Асоціації міст України та деяких інших проектів із децентралізації, ми маємо більше спілкуватись з представниками громад, більше роз’яснювати їм про перспективи ОТГ, аби вони прискорили процес утворення громад", – додав Віталій Корецький.

Нагадаємо, останні вибори громад на Львівщині відбулися 25 грудня 2017 року у Кам'янка-Бузькій міській ОТГ та у Мурованській ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.