Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Понеділок, 22 січня 2018, 12:45

Для Львівщини виділили понад 65 мільйонів на програму "Доступні ліки"

аптека

Станом на січень до участі в програмі "Доступні ліки" долучилися вже понад 900 аптек області.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Цьогоріч на продовження дії програми "Доступні ліки" для Львівщини передбачили 65,3 млн грн, із них 30 млн грн розподілили на адміністративно - територіальні одиниці області.

Як розповіла директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, зараз в області розпочали укладати угоди з новими аптеками. Станом на 18 січня вдалося укласти 151 таку угоду, до участі у програму "Доступні ліки" залучили 206 аптек та виписали 14 878 рецептів.

Нагадаємо, у 2017 році на Львівщині участь у "Доступних ліках" взяли понад 700 аптек, а на реалізацію програми виідили 45,5 млн грн.

Зазначимо, програма поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет другого типу та бронхіальну астму, адже саме вони суттєво впливають на показники смертності.

Вартість 35 медикаментів відшкодовуватиметься повністю, а за інші 164 препарати мешканцям Львівщини доведеться доплачувати різницю.

Нагадаємо, у межах урядової програми "Доступні ліки" у Міністерстві охорони здоров’я затвердили новий реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.

Перелік лікарських засобів, розмір доплати та відшкодування можна переглянути тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.